Online

De ce sa tii cont pentru a avea parte de un site realizat corespunzator

web designSuntem de parere ca orice afacere care se respecta trebuie sa fie prezenta pe internet. Mai presus de o simpla prezenta online ar trebui sa fie insasi imaginea companiei, astfel ca daca te numeri printre proprietarii unui business pe care il cataloghezi drept unul de succes, acest material iti poate fi de real folos.

Inainte de a apela la o persoana sau o firma abilitata in vederea realizarii unui site sau a unui magazin online, iti oferim trei sfaturi de alegere a serviciilor de web design. Sunt informatii pe care, daca le retii si le aplici corespunzator, te pot ajuta sa obtii un proiect de anvergura cu o investitie mult mai mica decat in mod obisnuit.

Alege o firma de web design in detrimentul unui freelancer

Chiar daca un freelancer este mult mai accesibil si poate da dovada de flexibilitatea pe care ti-o doresti, garantia unui proiect de succes este asigurata mult mai facil de catre o firma de profil. Freelancerul poate sa detina statutul de PFA si iti poate factura dar acest detaliu se petrece mult prea rar si are repercusiuni destul de grave in calitatea colaborarii si a proiectului final.

De ce o firma? Pentru ca poti desfasura proiectul alaturi de o companie capabila sa iti genereze cel mai bun raport calitate/pret. O firma, fie ea SRL sau SA, ofera contract de colaborare, are angajati in majoritatea departamentelor importante si iti garanteaza stabilitatea la nivel financiar prin intermediul unei facturi. Este relativ simplu sa gasesti o firma de web design cu servicii adecvate pentru necesitatile tale, tot ce trebuie sa faci este sa pornesti de la simple recomandari ale partenerilor tai de afaceri sau cautand una online.

Fii atent la caracterul responsive

Domeniul web design-ului este unul mult mai volatil in ultima vreme, pana si motoarele de cautare precum Google sau Bing, surse importante de trafic pentru site-uri, mentionandu-le proprietarilor de site-uri ca ar fi ideal daca platformele lor ar putea fi accesate de pe mobil la fel de bine cat si pe un laptop sau PC.

Daca nu sunteti la curent cu ceea ce inseamna design responsive, aceasta caracteristica a unui site permite adaptarea rezolutiei in mod automat la cea a unui device. Astfel, daca vizitatorii acceseaza site-ul vostru de pe pc, mobil sau tableta, acesta va afisa intr-o maniera eleganta textele, imaginile si alte detalii de natura grafica.

Mizeaza pe un site deja optimizat SEO

De ce un site optimizat SEO? Pentru ca motoarele de cautare adora astfel de site-uri si pentru ca platforme precum Google, Yahoo sau Bing va ajuta sa obtineti vizitatori si potentiali clienti ai afacerii voastre. O firma de web design care se respecta va include in pachetul de baza acest serviciu, de optimizare SEO a site-ului, importanta sa pentru promovarea viitoare fiind fundamentala.

Se spune ca peste 60% din traficul unui site provine din motoarele de cautare, o optimizare SEO fiind cea mai accesibila cale catre o promovare rapida si eficienta. Pentru a porni cu dreptul in mediul online, alegeti solutia de creare a unui site optimizat SEO conform noilor tendinte impuse de principalele motoare de cautare.