Diverse

De ce s-ar putea sa va confruntati cu oboseala de carantina – si cum sa faceti fata acesteia – I

Multi dintre noi suntem obositi acum … dar mai putin „am avut o zi lunga” si mai mult „o durere adanca de oase pe care nu o prea pot pune”. Cu toate acestea, poate fi ciudat sa fie atat de epuizat, in ciuda faptului ca este acasa – de obicei, un loc de odihna – luni intregi. Si ar putea fi asociat cu alte sentimente de neliniste – depresie, anxietate, singuratate sau iritabilitate. Distractie, nu? Salutati oboseala din carantina.

Ce este oboseala carantinei?
„Oboseala Carantina are de-a face cu izolarea, lipsa de conectare, lipsa de rutina, si pierderea simtului libertatii de a merge despre viata intr – un fel de pre-carantina , care se simte fara restrictii, este fiind epuizata emotional si saracit de Traiti in in aceeasi zi, in fiecare zi „, spune Jennifer Musselman, LMFT , psihoterapeut, consultant in conducere si doctorat-C la Programul de doctorat USC pentru managementul schimbarii si leadership.

Daca aceasta definitie suna pentru tine, stii ca nu esti singur. De fapt, mii de utilizatori Twitter din intreaga lume se pot referi la sentimentul „lovirii peretelui pandemic”, o fraza inventata de Tanzina Vega, gazda programului de radio The Takeaway. La jumatatea lunii ianuarie, Vega a postat un tweet acum viral, care a starnit o conversatie despre „epuizarea functionarii non-stop, fara pauze de stiri, ingrijirea copiilor si izolare”.

Rezumatul SparkNotes al tuturor: Oamenii sunt destul de obositi – daca nu invinsi in totalitate – dupa un an de izolare, mascare si punerea intreaga a vietii pe pauza la nesfarsit.