Sport

Cursurile de inot pentru adulti si copii – taine descifrate de un instructor cu experienta

inotul-este-o-artaNu exista nicio indoiala ca sportul este foarte important in dezvoltarea omului, a trupului si a spiritului. Ajuta copiii sa creasca armonios, intareste musculatura si are impact benefic asupra starii psihice. Sportul are numai beneficii si in cazul adultilor, care sunt mai sanatatosi, mai fericiti si mai aratosi. Practicand un sport riscul de dezvoltare a unor boli precum diabet, obezitate si afectiuni cardiovasculare sunt reduse aproape de zero, atat in cazul copiilor cat si al adultilor.


Inotul, rezistenta fizica si dezvoltare armonioasa

Inotul este unul dintre sporturile complete care lucreaza toate grupele de muschi din organism. Studiile medicale efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca persoanele care practica inot au o pozitie corporala imbunatatita, musculatura proportional dezvoltata, circulatie sangvina buna, tensiune arteriala stabila si flexibilitate crescuta. Un alt avantaj al inotului este ca poate fi practicat si de adulti si de copii indiferent de varsta. Poti sa te inscrii la cursuri inot pentru ca acesta este sportul care potate fi practicat oricand, din frageda pruncie pana la batranete. Ofera o stare de spirit aparte si o legatura speciala cu apa.

Cum alegi instructorul potrivit de inot

Odata ce ai hotarat ca acest sport este potrivit pentru tine sau pentru copilul tau trebuie sa alegi si instructorul care te va initia in tainele inotului. De ce este important sa alegi cu mare atentie instructorul care iti va calauzi primii pasi de intiere in lumea inotului? Simplu, pentru ca primul contact cu apa este foarte important, in fapt este momentul in care te vei indragosti iremediabil de apa.

Cand vine vorba de copii, lucrurile sunt un pic mai complicate pentru ca acestia sunt mai sensibili si mai fricosi, iar prima impresie poate fi decisiva in practicarea acestui sport minunat. Sunt copii care iubesc apa de la prima intalnire, invata bazele si evolueaza frumos, inca de la primele cursuri. Sunt si prichindei ce sunt mai fricosi si se acomodeaza mai greu cu stropii de apa, acestia trebuie urmariti pas cu pas. Metodele utilizate de instructorul de inot trebuie adaptate pentru a transforma cursul de inot intr-o experiente placuta.

In cazul celor mici puteti alege una din cele doua optiuni puse la dispozitie de cluburile sportive: cursuri de inot pentru copii cu instructor individual si cursuri pentru copii in grupa.
Ambele pachete au avantajele lor si de aceea trebuie ales cu mare atentie cursul care se muleaza perfect caracterului celui mic, apoi in functie de evolutia acestuia si de legatura pe care o dezvolta cu acest sport, poate fi modificat.