Diverse

Cursuri de engleza pentru copilul tau

Orice parinte responsabil aloca pentru copilul sau o cantitate uriasa de efort, atat fizic, psihic si mai ales material, pentru a da alte sanse copilului, in lume, in viata. V-ati pus vreodata intrebarea daca efortul cheltuit pentru copilul dumneavoastra are si efectul scontat?

O alegere importanta pentru viitorul copilului dumneavoastra o constituie alegerea unei limbi straine cele mai solicitate fiind cursurile de engleza pentru copii. Daca in cele mai multe scoli engleza  face parte din programa , in ‘’spatiul’’ privat ea este deosebit de bogata . O parte dintre parinti se multumesc cu cursurile oferite de catre institutiile de stat, si la acest capitol se bazeaza pe  capacitatea de asimilare a copilului,  pe suportul de informatie extern ( filme si desene animate netraduse si netitrate).

Este un lucru bun , insa insuficient. Din nefericire, primii ani de viata sunt decisivi in capacitatea copilului de a asimila o limba noua, alta decat limba materna, si cu totii stim acest lucru. Cu un program de o ora, maxim doua pe saptamana, la nivel catedra-pupitru, asimilarea decurge greu si cu eforturi mari din partea atat a profesorului, cat mai ales a elevului. Metodele de predare a limbii straine la varste mici sunt destul de variate si destul de ofertante.

Avantajul alegerii unui curs de engleza pentru copii in mediul privat este tocmai posibilitatea imbinarii mai multor metode de predare atat in spatiul clasei cat si in afara acesteia, care sa aiba ca tinta principala, asigurarea unui ritm de asimilare rapid si in conditii de minim efort. Copilul invata prin joc astfel  eficienta fiind maxima.

Cu totii, sau cel putin majoritatea dintre noi suntem absolventi ai invatamantului de stat. Nimic rau in asta. Scolile de stat sunt scoli cu traditie, cu experienta in predare si cu intreg know-how-ul de a crea genii folosind un minim de resurse. Ma intreb daca sunteti sigur ca fiul sau fiica dumneavoastra mai este capabil/a sa stea la un pupitru timp de 50 de minute, uitandu-se la o tabla plina de creta si atat.

Sigur ca noi, parintii am trecut prin asta si ca nu ne-a fost rau, insa, in lumea bombardata de computer, de internet, de informatie care circula cu viteza, si, mai ales care evolueaza mai repede decat o putem noi asimila, o tabla si un burete, sunt oare ustensilele perfecte pentru a capta in totalitate atentia unui copil cele 50 de minute cat dureaza activitatea de predare? Probabil ca alternativa cursurilor interactive este de preferat, mai ales pentru un copil inteligent cu un anumit bagaj intelectual.