Casa

Cumpararea casei direct de la proprietar

In ultimul timp din ce in ce mai multi cumparatori sunt interesati de achizitionarea unei locuinte direct de la proprietari. Acest trend se datoreaza faptului ca un imobil cumparat in acest fel este mai ieftin, deoarece nu sunteti nevoit sa platiti comisionul perceput de un intermediar imobiliar.

In functie de bugetul si zona unde doriti sa cumparati viitoarea casa, puteti incepe cautarile pe site-urile de anunturi imobiliare de la proprietari. Site-urile de acest gen contin anunturi imobiliare cu datele de contact ale proprietarilor. Folositi filtrele de cautare pentru a gasi tipul de imobil, zona si pretul locuintei care va intereseaza. Nu va opriti la primul imobil gasit, deoarece este bine sa studiati pretul locuintelor din acea zona, pentru a va face o parere corecta despre pret.

In momentul in care ati gasit imobilul, este important sa cunoasteti detaliile tehnice ale acestuia, cum ar fi rezistenta la cutremure, de aceea pentru a nu avea surprize este recomandat sa apelati la un specialist pentru o expertiza tehnica.

La semnarea contractului, in general un notar va atrage atentia asupra eventualelor probleme, dar puteti sa apela la un avocat sa va consilieze si sa verifice bunul mers al tranzactiei.
Apeland la acesti specialisti, aveti garantia ca nu aveti surprize neplacute in viitor, iar onorariile platite sunt cel putin decente, luand in calcul importanta serviciilor oferite.

Dar inainte de cautarile propriu-zise trebuie sa stiti exact ce imobil va permiteti. In cazul in care contractati un credit pentru locuinta trebuie sa analizati daca nu cumva, din cauza pietei imobiliare instabile ar fi un moment mai bun pentru a inchiria un imobil. Analizati costurile si durata creditului, deoarece poate fi ma atractiva o chirie lunara. In ambele cazuri, adica cumpararea unui imobil prin credit sau inchirierea lui, duc la acelasi deznodamant in cazul in care, din bugetul lunar dispar banii alocati imobilului. Diferenta, in cazul creditului, este ca aici puteti pierde mai mult decat un contract de chirie. Daca decideti sa inchiriati, ca si in cazul cumpararii, puteti cauta imobilul pe site-uri de anunturi imobiliare inchirieri de la proprietari.