Diverse

Cum sa reusesti sa te trezesti la timp

Nu negocia cu creierul tau
Daca incepi sa negociezi cu creierul tau, vei pierde mereu. Deci, nu mergeti acolo, nu incepeti chiar aceasta conversatie in mintea voastra! Daca trebuie sa iesiti din pat, atunci faceti-o, urmati cuvantul dvs. De ce te razgandesti dimineata?

Partea „crearii placerii” a creierului este intotdeauna asupra dumneavoastra si este atat de puternica incat cortexul „pre-fontal” nu are prea multe sanse de a castiga aceasta batalie atunci cand dormi jumatate in pat. Odata ce ai iesit din pat. Este regula de 5 secunde – sunteti deja deja – nu indraznesti sa te intorci. Faceti exact ceea ce ati face in mod obisnuit. Mergeti direct la dus sau primiti un pahar de suc de lamaie? Stiti ce veti face deja!

Sarind din pat
Daca nu ai un motiv foarte convingator, stiu ca ar fi greu sa iesi din pat. Trebuie sa ne folosim mintile pentru a ne motiva in actiune si cel mai bun mod de a face acest lucru este sa va bucurati cu o zi inainte. Notati cel putin 5 motive pe o bucata de hartie; lista de ce vrei sa sari din pat maine. Acest lucru poate dura 2 minute! In dimineata urmatoare, cand alarma se stinge, uitati-va la acea bucata de hartie, imediat, astfel incat sa stiti ce aveti de gand.