Diverse

Cum alegeti cartile pentru copii?

Daca un copil citeste o carte care ii face placere, aceasta o sa sporeasca bucuria cititului, tocmai din acest motiv este atat de important, sa oferiti carti potrivite pentru copii. S-a demonstrat ca copii care citesc carti de literatura, le influenteaza viata si cariera.

Nu trebuie sa asteptati pana ce copii incep sa citeasca, pentru ca dupa varsta de 1 an, puteti sa cititi povestioare sau poezii cu rime, care vor fi pe placul copiilor si vor fi curiosi, astfel dupa varsta de 6 ani, cu siguranta vor citi carti pline de fantezie. Copii vor citi din placere daca: alegeti carti potrivit varstei, daca le oferiti carti cu ilustratii, datorita carora inteleg mai bine povestile si trebuie sa tineti cont de preferintele copiilor, adica sa le oferiti carti cu personaje care sunt pe placul lor. Printre colectia de carti care sunt de obicei pe placul copiilor, se numara povestile cu animale, fabulele si cartile cu poezii, pline de rime.

Carti potrivite copiilor conform varstei

Daca nu doriti sa dati gres la alegerea cartilor pentru copii dumneavoastra, cel mai important aspect este sa inteleaga ceea ce citesc. Astfel trebuie sa alegeti carti pentru copii ideale varstei:

– pana la 5 ani: au nevoie de carti colorate, cu animale sau cu obiecte pe care le vad prin casa sau afara la joaca
– intre 6 si 9 ani: au nevoie de carti cu povesti mici, pe care le poate citi singur; este important lecturarea la aceasta varsta pentru ca isi imbunatatesc memoria si spiritul de observatie
– dupa 10 ani: la aceasta varsta copii isi pot alege singur cartile; foarte important este ca copii deja inteleg importanta cartilor si au grija de ele corespunzator.