Casa

Cum ajutati la dezvoltarea copiilor?

De cele mai multe ori, parintii se pot implica in dezvoltarea copiilor. Puteti sa le ajutati pe copii chiar inainte sa inceapa gradinita sau scoala. Aflati din randurile urmatoare, cu ce metode simple puteti sa veniti in ajutorul copiilor.

Daca doriti sa ajutati la dezvoltarea stimularii copiilor, specialistii ofera mai multe posibilitati. Pentru a dezvolta abilitatiile motorii fine, puteti sa le cumparati jucarii cu diferite texturi sau puzzle-uri si jocuri de constructii. Pentru interactiunea sociala este important sa petreceti mult timp cu copii, sa radeti impreuna. De asemenea limitati timpul petrecut in fata televizorului, mai bine jucati-va cu copii. Cel mai important este sa stimulati limbajul lor. Pentru a ajuta copii sa vorbeasca mai usor si sa invete cuvinte noi cu usurinta, trebuie sa:

– vorbiti mult cu copii

– sa le puneti muzica

– numiti obiectele si arati-le poze

– cititi copiilor

S-a demonstrat ca copii carora le citesc deja inainte de un an, incep sa vorbeasca mai repede. Dintre gama variata de colectia de carti, cu siguranta gasiti carti potrivite pentru varsta copiilor. Un alt avantaj daca cititi copiilor, este ca vor iubi cititul si vor aprecia cartile.

Ce carti alegeti copiilor?

Cel mai important la alegerea cartilor este ca copii sa le inteleaga. Pentru copii foarte mici, trebuie sa alegeti carti colorate, cu poze si cu poezii care rimeaza, ca sa fie pe placul celor mici. In jurul varstei de 4 ani, puteti sa apelati la fabule, care sunt pe placul copiilor datorita animalelor si fiecare poveste contine si morala. Copiilor mai mari alegeti carti copii cu povesti mai lungi, deoarece in jurul varstei de 6 ani, deja au rabdare sa asculte si povestile mai lungi.