Diverse

Ceasul femeii moderne

ceasuri damaForma si stilul sunt doua aspecte importante in momentul in care alegem ceasul perfect. Daca stilul clasic ne caracterizeaza, atunci ar trebui sa ne gandim pret de cateva clipe la ceasurile cu un profil rotunjit, insa daca stilul minimalist este cel omniprezent in tinutele noastre, atunci trebuie sa luam in calcul posibilitatea unui design patrat. Nu-i un secret faptul ca inovativitatea si creativitatea designerilor sunt doua trasaturi nemasurabile, fiecare brand recunoscut pe plan mondial oferindu-ne modele avangardiste, simple sau rafinate.

Tot ceea ce trebuie sa facem pentru a ne gasi accesoriul „pereche” este sa ne stabilim propriile criterii de selectie.

Tipul materialului

In momentul in care vorbim despre ceasuri dama, materialele cele mai cunoscute si apreciate sunt aurul, otelul si ceramica. Iar daca pana odinioara designerii preferau sa acorde intreaga lor atentie aurului galben, in peisajul actual cel roz, trandafiriu sau alb incep sa castige tot mai mult aprecierea publicului feminin. Un ceas robust, ingust, usor masculin va fi intotdeauna definit de un suport minimalist, respectiv platina sau otelul. Ultimul material amintit, ceramica, este din ce in ce mai folosit pentru ca imprima bijuteriilor si accesoriilor un luciu aparte, cu sclipiri de diamant.

Tipul cadranului

Asa cum am mai spus, designul cadranului este ales de purtatoarea ceasului, in functie de feminitatea care o caracterizeaza. Exista femei care opteaza in mediul citadin pentru tinute vaporoase, romantice si pline de eleganta. Pentru acestea, cadranele de mici dimensiuni, usor rotunjite, apretate cu pietricele sempretioase sau strasuri reprezinta cele mai bune alegeri. Insa, o mare parte a publicului feminin contemporan se indreapta catre look-uri citadine ceva mai masculine, compuse din pantaloni skinny, sacouri & blazere, precum si camasi cu taieturi abrupte, ceea ce inseamna un stil conservator. Pentru un astfel de outfit, raspunsul este un ceas cu un cadran dreptunghiular, fie dintr-un metal alb, fie dintr-un metal galben – medium.

Tipul bratarii

Bratarile pot fi de mai multe feluri, iar alegerea lor depinde tot de stilul care va caracterizeaza. In momentul actual, cele mai comune sunt bratarile metalice si curelele din piele. Primele, in mod uzual, sunt incluse in tinutele elegante, atunci cand femeia poarta o rochie sofisticata sau o salopeta din satin cu spatele dezgolit. Ceasul prevazut cu o curea din piele este, in schimb, adoptat in cadrul tinutelor office. Pentru fiecare moment al zilei, dar si in sprijinul fiecarei ocazii festive, ceasul devine accesoriul care poate face diferenta. Din aceasta cauza, bijutierii de profesie va recomanda sa alegeti ceasuri din ambele categorii, curelele din piele naturala fiind la fel de luxoase precum cele metalice. Ceasurile sport sunt o alta categorie de accesorii, insa in cazul acestora bratarile sunt unele standard, confectionate de cele mai multe ori dintr-un material asemanator cauciucului.

Tipul accesoriilor

Prin termenul „accesorii” ne referim fie la pietrele colorate care pot inconjura cadranul ceasului, fie la designul interesant din interiorul acestuia. Ambele sunt ornamente care pot aduce un plus de originalitate si personalitate ceasurilor pentru femei, fiind adevarate declaratii de „curaj” din partea publicului frumos.