Diverse

Ce este kinesio tapingul?

Kinesio tapingul este o metoda relativ moderna pe plan mondiala si noua pentru Romania in care se foloseste o tehnica de bandajare selectiva. Tehnica este conceputa pentru a facilita procesul de vindecare naturala a organismului. In plus se ofera o sustinere buna a segmentelor afactate , muscular cat si articular, fara a afecta miscarile si amplitudinea lor.

Benzile kinesiologice , asa cum se numesc aceste benzi au fost create de un medic japonez in anii 70 in ideea de a imbunatati tapingul facut pana la acea data in kinetoterapie. Vechile benzi aveau dezavantajul ca limitau miscarile pacientilor. Noile benzi nu limiteaza si in plus sustin segmentele afectate, repun oasele si musculatura in pozitia naturala.

Printre cele mai mari beneficii se numara faptul ca se produce o liftare a tegumentului si se favorizeaza oxigenarea suplimentara a zonei care a fost acoperita cu banda. Aportul de oxigen este benefic si grabeste procesul de vindecare a patologiilor incriminate.

Mai mult crerea de spatii interstitiale mai mari favorizeaza si drenajul limfatic al zonei cu patologie.

Grupele de pacienti care pot beneficia de pe urma acestor benzi kinesiologice sunt de la copii la batrani. Practic nu exista o limita de varsta. Mai mult s-a dovedit ca nu doar oamenii pot beneficia de pe urma acestui tratament ci s-au facut studii si tratamente chiar si pe cai si s-au demonstrat clar beneficiile aplicarii acestor benzi.

Metoda nu este restrictiva in sensul ca permite combinarea ei cu o multitudine de alte forme de terapii de recuperare sau preventive. Chiar se recomanda abordarea patologiilor in comun cu acupunctura, aplicarea benzilor kinesiologice, medicatie alopata orala. etc.

Metoda este tehnica , precisa si nu poate fi executa de catre orice persoana. Este abordata de kinetoterapeutii cu specializare in kinesio taping. Pentru un maxim de efect trebuie pus un diagnistic clar si apoi trebuie abordata etapa de taping. Nu este empiraica , nu este babeasca, este metoda medicala , documentata stiintific, si analizata ca efecte la mari centre de studii medicale si sportive din lume.