Cugetari

Cauze ale tristetii

Suntem tristi cand nu iubim, dar suntem si mai tristi cand nu suntem iubiti. Cautam iluzia iubirii pentru a parea fericiti. Cutam sperante desarte penrtu a simti gustul iubirii…
Iluzia gasirii jumatatii poate fi principala cauza a tristetii. Ai sperante, aspiratii, iluzii, fantezii care pare ca nu prind contur.

Daca el este sortitul meu, de ce oare nu ma simt implinita, nu ma simt sigura, fericita. Teama de a nu fi singuri ne impinge pe multi dintre noi sa alegem persoane nepotrivite si carora sa le acordam creditul de iubiti/iubite. Cautam sa satisfacem nevoile inimii si uitam de ce am pornit in cautarea iubirii. Evident ca singuratatea ne face sa ne simtim nesiguri, tristi, dar amagirea ne va intrista si mai mult sufletul. Cautam alinare in persoane care nu reusesc sa ne ofere ceea ce avem nevoie, cautam siguranta in persoane care nu ajung la nivelul noastru. Si totusi de ce acordam atata incredere persoanelor nepotrivite? De ce iubirea este atat de oarba incat nu ne lasa sa vedem ce avem langa noi?

Suntem tristi pentru ca nu iubim, suntem tristi pentru ca iubirea nu ne este impartasita…suntem tristi pentru ca imbratisarea este rece.

Cautam speranta in oameni pentru ca ei sunt singurii care ne pot oferi alinare. Ca si ciocolata, acestia reusesc sa ne abata de la gandurile noastre pentru un timp, dar cand ajungem acasa tot singuri ne simtim. Adesea ne este teama sa venim acasa si sa gasim camerele goale, linistite, poate prea linistite. Asteptam uneori ca cineva sa sune la usa si sa ne aduca un buchet de flori, sa intre, sa ne imbratiseze, sa ne puna cat de mult i-am lipsit, sa ne sarute lung si sa nu mai plece.

Teama de singuratate ne face sa luam cele mai slabe decizii, ne face sa acceptam acele iubiri patimase, acea aventura de o noapte…si punem totusi suflet. Suntem mai patimase decat barbatii, suntem mai dornice de iubire si rasfat. Poate de aceea suferim atat de des. Acordam prea multa incredere.

Si cum sa nu acorzi incredere cand crezi ca iubesti. Doar experienta este cea care te invata cine merita si cine nu merita sa fie iubit.

Nu te speria de singuratate, fii increzatoare in fortele proprii si lupta pentru telurile tale. Numai asa o sa ajungi sa te cunosti pe tine si iti vei da seama ce vrei cu adevarat. Doar atunci nu vei fi singura.