Diverse

Balustradele metalice – accesorii practice si estetice in locuinta ta!

Fie ca este vorba de exterior sau interor, nu degeaba balustradele din metal sunt cele mai populare. Acestea vin cu niste avantaje pe care nu le veti putea ignora si pe care le-am rezumat putin mai jos.

  • In cazul balustradelor de metal este usor sa creezi detalii complicate, si designuri unice, pentru ca metalul este un material flexibil si usor de prelucrat. Aceste trasaturi il fac ideal pentru balustrade exterioare cu model detaliat.
  • In cazul balustradelor de metal, nu apar problemele comune ale lemnului: putrezirea, aschierea, craparea.
  • Datorita greutatii reduse, aceste balustrade pot fi instalate in zone diferite ale casei dumneavoastra cu usurinta.
  • In functie de bugetul de care dispuneti si de preferintele personale, puteti decide in legatura cu metalul pe care vreti sa il folositi si daca vreti balustrade plate sau turnate.
  • Balustradele exterioare, dar si cele interioare, din metal sunt extrem de durabile si rezista bine la schimbari de temperatura sau oscilatii meteorologice (unele ajung la 30 de ani fara sa necesite niciun fel de reparatii). Acest lucru nu este valabil in cazul PVC-ului sau al lemnului.
  • Balustradele interioare pot fi vopsite pentru a se asorta cu mobilierul sau alte aspecte de design interior. Vopseaua le creste si durabilitatea.
  • Sunt usor de intretinut. Tot ce este nevoie pentru a le curata este stergerea lor din cand in cand cu o carpa umeda

Caracteristici ale unor metale folosite in confectionarea de balustrade interioare si exterioare

Exista o varietate mare de metale care se folosesc la confectionarea de balustrade cum ar fi: otelul inoxidabil, fierul forjat, aluminiumul sau alama.

  1. Cel mai comun material este otelul inoxidabil. Acesta este usor dar foarte rezistent, durabil si nu este afectat de vremea de afara. Nu este greu de intretinut si arata bine in interiorul si exteriorul unei case moderne, insa nu este cel mai flexibil material cand vine vorba de modele complicate.
  2. Fierul forjat este de asemenea extrem de popular la realizarea de balustrade exterioare. Este un material clasic, de aceea este vazut mai ales in renovarea caselor interbelice sau a celor cu un design, sa-i spunem, de epoca. Este mai traditional si aceasta datorita flexibilitatii acestuia pentru obtinerea de modele si detalii sculpturale unice. Este greu (si asta este un dezavantaj) dar dureaza si el foarte mult, mai ales daca este vopsit. Sa gasesti balustrade de schimb exact la fel ca cele vechi este ceva mai dificil, dar este posibil daca vei lucra cu un producator care ti le face la comanda.
  3. Daca designul ideal este format din unghiuri si linii drepte, atunci aluminiumul poate fi o alegere buna. Balustradele din aluminium sunt usoare si durabile, insa nu pot fi realizate cu curbe si inflorituri. Se intretine foarte usor, si acesta.
  4. Daca bugetul iti permite, o alta optiune interesanta este alama. In perioada medievala era metalul preferat de regi si nobili, dar in zilele noastre nu se mai foloseste atat de des.  De multe ori vezi balustrade imbracate in alama, insa nu confectionate in intregime din acest material. Acestea sunt ceva mai greu de intretinut deoarece necesita lustruire periodica pentru a ramane frumoase si elegante.