Diverse

5 Cauze ce determina pierderea parului

Pierderea parului.S-ar putea sa crezi ca doar tipii sunt afectati,dar devine o problema tot mai maresi la femei.De fapt,40% dintre noi vor experimenta pierderea parului din momentul in care vom avea 50 ani,potrivit Asociatiei Americane de pierdere a parului.Din fericire,daca intregul dumneavoastra arbore genealogic nu a mostenit gena rea,exista cateva obstacole pe care le puteti evita sa va pastrati parul plin si voluminos.Iata cateva motive ce determina caderea parului:
1.Vremea se schimba – lunile calde si cele extreme,cum ar fi toamna si primavara,sunt cauze frecvente ale caderii parului,.De cate ori clima se schimba,corpul dumneavoastra trece printr-o perioada de ajustare.Din fiericire,avand o dieta plina de nutrienti potriviti – cum ar fi fieru,proteine si grasimi sanatoase – se faciliteaza cresterea .


2.Purtati intotdeauna parul prins intr-o coada de cal
Elasticul de par va pastreaza intact in timpul sesiunilor de transpiratie intense,dar purtand de mai mult de 4 ori pe saptamana realizeaza ruptura constanta a parului.
3.Va suprasolicitati parul
Atunci cand faceti ceva sever pentru firele dumneavoastra de par,cum ar fi utilizarea instrumentelor fierbinti ,vi se afecteaza sanatatea acestuia.Incercati sa renuntati la placile de par,uscatoare si produsele chimice pe cat mai posibil.Si daca nu puteti,folositi intotdeauna un protector termic mai intai.
4.Samponul
Daca observati cand faceti baie pe par,caderea acestia in exces este posibil ca samponul sa nu fie intocmai cel potrivit.Incercati sa limitati utilizarea samponului uscat si exfoliati scalpul de cel putin o data pe saptamana.
5.Stresul
Orice tip de schimbare fizica sau emotionala – de la lucrul pana tarziu sau la gripa – poate declansa o cascada de hormoni care va pot perturba ciclul parului. Stresul cere creierului sa pompeze cortizolul (mama hormolilor de stres),cauzand caderea parului.Cea mai buna modalitate de a va mentine zenul si de a compensa orice tensiune care provoaca stres : exercitii si mediatie.