Casa

Principalele avantaje ale incalzirii in pardoseala

Potrivit unor sondaje, peste 70% din locuitorii Romaniei inca intampina dificultati majore din punct de vedere al incalzirii in perioada sezonului rece. Principalele cauze sunt cele economice, nivelul salarial fiind unul destul de scazut, cat mai ales al instalatiilor de incalzire folosite. Daca in tarile mult mai evoluate din punct de vedere economic si tehnologic, omul se bazeaza pe sisteme de incalzire moderne, in Romania se mizeaza pe acelasi sisteme clasice: sobe pe lemn, calorifere, plite electrice sau chiar calorifere electrice.

Folosirea unei instalatii termice invechite are repercusiuni la nivelul randamentului, cantitatea totala de combustibil folosit fiind una mult mai ridicata decat in cazul unui sistem de incalzire modern. O alternativa viabila pe care tot mai multi o prefera in detrimentul sistemelor de incalzire clasice, este incalzirea in pardoseala, indeosebi cea bazata pe circuitele electrice.

Raportandu-ne la costuri si randamentul oferit, un sistem de incalzire in pardoseala pare a fi solutia perfecta pentru orice tip de locuinta, fie ca ne referim la o casa, un apartament sau o cladire de birouri. Cifrele indica un consum cu pana la 30% mai mic chiar si fata de centralele termice moderne, amanunt care nu face decat sa plaseze aceasta metoda de incalzire in topul celor mai bine cotate ansamble de acest gen.

Principalele avantaje ale unui sistem de incalzire in pardoseala

Montaj rapid si intretinere foarte ieftina. Din punct de vedere al montajului unui instalatii de incalzire in pardoseala, este indicat sa lasati un specialist sa se ocupe de toate procedurile. Nu este un proces indelungat si greu de realizat, sunt cateva detalii tehnice de care trebuie sa tineti cont pentru a obtine un montaj de calitate, rezistent in timp. Odata montat un astfel de sistem de incalzire, este extrem de usor de intretinut, clientul beneficiind de o garantie de pana la 20 de ani, deci costurile de intretinere tind mai degraba spre zero.

Temperatura este distibuita uniform. Faptul ca montajul se realizeaza pe toata suprafata pardoselii nu poate constitui decat un mare avantaj, distributia caldurii fiind uniforma. Familiile care au animale de companie sau copii cu varste fragede sunt cele mai avantajate de aceasta tehnologie, distributia uniforma a caldurii permitandu-le micutilor familiei sa se deplaseze in orice zona a camerei fara a resimti curent sau temperaturi scazute.

Randament ridicat si confort deosebit. Elementele care stau la baza confortului oferit de un sistem de incalzire in pardoseala sunt distributia uniforma a caldurii, functionarea fara niciun fel de zgomot dar mai ales aspectul estetic. Montajul sub pardoseala a acestei instalatii de incalzire va scuteste de plasamentul inoportun al sobelor sau caloriferelor, camera dvs beneficiind de mai mult spatiu pe care puteti sa-l amenajati dupa bunul plac. Randamentul ridicat este unul dintre principalele avantaje prin prisma diferentelor considerabile intre acest sistem de incalzire si oricare altul, consumul de energie electrica fiind si cu pana la 30% mai mic.