Tehnologie

Cum sa folosesti o masina de tuns parul profesionala

Cu o masina de tuns profesionala, o multime de barbati pot obtine tunsoari elegante (si unice, in conformitate cu stilul lor propriu). Aceasta este, din cate se pare, cheia modernitatii. Acest lucru necesita de obicei multe excursii la frizerii care nu numai ca pot fi costisitoare ci pot fi uneori o adevarata “corvoada” in sensul in care aceste drumuri pot interfera uneori cu alte proiecte mai importante.

Invatand arta utilizarii masinii de tuns parul poti ajunge sa iti mentii coafura pe care o doresti mult mai des si de asemenea sa nu mai intreprinzi aceste drumuri la frizer, care uneori se dovedesc a fi chiar nesatisfacatoare ( nu atat in sensul calitatii tunsorii oferite de frizeri-in general acestia sunt profesionalisti-cat a timpului pe care trebuie sa il pierzi cand faci asta).

De ce ai nevoie ca sa te tunzi cu masina de tuns?

In primul rand vei avea nevoie, bineinteles, de o masina de tuns parul facial de mici si mari dimensiuni. Dupa ce ai ales masina de tuns care sa corespunda cu ce asteptari ai tu in general de la o tunsoare, trebuie sa folosesti un pieptene.

Optional, pentru rezultate cat mai optime, poti folosi si foarfece de subtiere a parului. Pentru protectie si mai ales pentru mentinerea coafurii de dupa tuns, este indicat sa folosesti anumite geluri si produse de protectie pentru par.

Pregatirea parului inainte de tundere

In primul rand trebuie sa decizi ce aspect doresti sa abordezi in privinta tunsorii pe care o alegi si apoi sa alegi lamele potrivite masinii de tuns, in functie de aceasta optiune. In general, cu cat este mai mic numarul lamei, cu atat va fi mai lunga marimea parului.

Daca este prima data cand te tunzi cu masina de tuns pe care tocmai ce ai achizitionat-o, este bine sa incepi sa te tunzi folosindu-te de lamele mai lungi, apoi sa avansezi treptat catre acelea mai scurte ( pe masura ce capeti incredere in capacitatea ta de a folosi respectiva masina de tuns precum un frizer).

Este bine sa iti speli si apoi sa iti usuci parul asa cum procedezi in mod obisnuit, inainte de a incepe sa te tunzi.

Cel mai bine este sa folosesti masina de tuns pe care o ai pe parul uscat, fara a folosi in prealabil alte produse, nu numai fiindca astfel eviti ruginirea lamelor, dar si pentru ca aceasta modalitate va reflecta intr-un mod cat se poate de exact cum te va incanta rezultatul final.