Casa

Ce nemultumiri au bucurestenii din sectorul 3 la adresa instalatorilor?

Instalatiile constituie fundamentul unei profesii interesante, una plina de situatii pe care multi oameni le vor gasi incredibile. Intrucat instalatorii interactioneaza cu publicul larg cu o frecventa aproape zilnica, este imposibil ca cel putin un bucurestean din sectorul 3 al capitalei sa nu se fi intalnit cu o situatie mai mult sau mai putin imbucuratoare in ceea ce priveste serviciile de instalatii pe care le-a solicitat pentru rezolvarea unei probleme. Iata cateva dintre situatiile stanjenitoare dezvaluite de un instalator Bucuresti din sector 3 in timpul serviciilor prestate pentru mai mult de 50 de bucuresteni:

„Au facut mai mult rau decat bine. Mai bine ne lipseam!”

De cele mai multe ori, cand un instalator este chemat la o locuinta pentru o problema legata de toaleta sau teava infundata, este din cauza unui blocaj pe care proprietarul nu il poate rezolva pe cont propriu. Aceste probleme sunt de obicei destul de usor de rezolvat cu ajutorul instrumentelor potrivite si pot fi terminate in doar cateva minute. Si indiferent de obiectul misterios care a cauzat blocarea, un instalator profesionist, cu experienta si certificat ANRE poate face fata oricarei situatii. Totusi, uneori, obiectul misterios care a cauzat blocarea tevilor necesita abilitati speciale. Se intampla, insa, ca bucurestenii care apeleaza la serviciile amatorilor intr-ale instalatiilor sa se trezeasca si cu numeroase pagube materiale cauzate de inundatii.

„La cat ne-au cerut, le-am dat si noi sa faca mai mult decat stiau.”

Majoritatea instalatorilor sunt obisnuiti sa fie pusi in fata unor cereri care le depasesc atributiile, mai ales atunci cand nu este cazul, dar nu este singurul delict pentru care pot fi acuzati. Cu sau fara voia lor, multi intreprind activitati pentru care nu detin autorizatie, lucru care constituie din start o neregula majora. Totusi, bucurestenii din Sectorul 3 nu trebuie sa dispere, intrucat specialistii Instalatorbucuresti-24×7.ro pot semnala si remedia problemele de acest timp inainte ca acestea sa capete valente de pagube materiale. Pentru a evita astfel de situatii, orice beneficiar de servicii sanitare trebuie sa acorde o atentie deosebita serviciilor pe care instalatorul in cauza si le asuma si sa opteze pentru solicitarea serviciilor unui profesionist pentru o alta speta atunci cand va beneficia de un buget care sa ii permita acoperirea acelor costuri. De cele mai multe ori, astfel de lucrari superficiale nu ofera rezultate pe termen mediu si lung.

„Au zis ca le e imposibil sa lucreze cu sisteme sanitare atat de vechi.”

Fiecare instalator are o versiune a povestii. Domnul Rica S., din zona Timpui Noi, relateaza ca a chemat un instalator care i-a fost recomandat de vecinul sau, Costica, pentru a investiga o problema cu apa calda. Desi sistemul sanitar avea peste douazeci de ani, parea a fi in stare perfecta. Totusi, instalatorul a avut o surpriza imensa in momentul in care a sesizat ca, desi din exterior totul parea in regula, tevile prezentau urme de rugina sub dulapul care sustinea chiuveta. In aceste conditii, acesta a preferat sa procedeze just si le-a spus proprietarilor ca cea mai rentabila varianta este sa inlocuiasca intreg ansamblul de instalatii sanitare, in loc sa investeasca in reparatia acestora.

Multi instalatori se confrunta cu spete diferite, mai mult sau mai putin amuzante, in fiecare zi a activitatii lor. Cu toate acestea, in cadrul relatarilor se strecoara atat argumente venite din partea instalatorilor, cat si a beneficiarilor. Pentru a evita astfel de situatii, instalatorii autorizati va recomanda sa alegeti cu atentie persoanele care se angajeaza in furnizarea de servicii sanitare, pentru a nu permite amatorilor sa stimuleze prejudiciile mai mult decat este cazul.