Diverse

Succes Vs Noroc

Succesul tau este responsabilitatea ta, nu a altcuiva. Iar esecul il intalnesti doar atunci cand renunti sa iti urmezi scopul.
Componentele succesului sunt universale, nu tin cont de timp si sunt constante. Iar succesul nu are nici o legatura cu norocul decat in masura in care crezi ca a ajunge primul este sinonim cu a castiga si a fi fericit este sinonim cu a avea foarte multi bani. Cu totii cunoastem paradoxul conform caruia oamenii chiar daca au multi bani sunt nefericiti.

Oamenii simt succesul ca un sentiment interior. Eu nu am urcat nici Muntele Everest (dar stiu oameni care au facut-o) si nici un premiu international nu am castigat dar am simtit succesul pe viu si la fel de puternic si frustrarea pe care ti-o da un viitor nesigur.
Succesul nu este asadar un loc sau o destinatie si nu il simti cand ai mai multi bani in buzunar. Nu poate fi mare sau mic, costisitor sau ieftin. Este un sentiment ce vine in momentul in care ne atingem scopul propus.

Probabil ca pentru un solist de muzica succesul este sinonim cu sanatatea, faima, abilitatea de a intretine un public numeros timp de 2 ore intr-un concert plus obligatia de a avea masini frumoase, fete multe si o casa de vacanta. Acesta poate fi cu siguranta visul lui. Al meu este altul. Al tau probabil ca nu se aseamna nici cu al meu, nici cu al solistului.

Trebuie sa intelegem ce inseamna succesul pentru noi. Incep printr-un citat de-al lui Earl Wilson „Succesul tine de noroc. Daca vrei o dovada, intreaba orice om ce a dat gres.” Succesul poate fi sinonim cu banii, faima, libertatea si cateodata cu sentimentul de a fi iubit. Dar faptul ca ai bani nu inseamna ca ai succes. Nici faima si istoria a demonstrat asta de cateva ori. Legat de iubire…sunt zeci de cazuri de personae ce se simt iubite si totusi sunt nefericite.

Cred cu tarie ca succesul, mai presus de toate lucrurile mentionate mai sus, este sinonim cu atingerea unui scop personal sau profesional. Aceasta abilitate de a-ti stabili un scop si un deadline diferentiaza oamenii de succes, de ceilalti. Ei beneficiaza de aceleasi oportunitati si dezavantaje de care ne lovim toti. Dar oamenii de succes vad totul ca o provocare si ceea ce ii diferentiaza de ceilalti este modul in care gandesc si atitudinea pe care o au. Si trebuie sa recunoasteti, fiecare dintre noi detine controlul total asupra modului in care gandeste si asupra atitudinii pe care o are fata de toate evenimentele